Korttien, lahja- ja askartelutarvikkeiden verkkokauppa – ilmainen toimitus yli 20 € tilauksiin Suomessa. Oletko yritysasiakas? Siirry Korttitukkuun klikkaamalla tästä.
Kortin kirjoittaminen

Kesän Korttipisteen-korttikokoelma on tunnelmallisen kaunis. Lähimarketin korttihyllyn edessä vierähtää mukavasti hetki jos toinenkin juuri sitä täydellistä korttia valitessa. Onnittelukortteja tulee ostettua ainakin kruunaamaan lahjapaketti, mutta milloin olet viimeksi yllättänyt läheisesi kesäterveisin aidolla postikortilla?

Kortti ilahduttaa, nostaa muistoja ja jopa liikuttaa vastaanottajaa. Esittelen helposti toteutettavat ohjeet persoonallisten ja mieleenpainuvien korttien kirjoittamiseen.

Tarvikkeet:

  • lyijykynä
  • pyyhekumi
  • viivotin
  • tusseja
  • kortti

Kiitoskortti saa varmasti vastaanottajan tuntemaan itsensä arvostetuksi! Kortin voi viedä mökkituliaisten mukana, tai muistaa muuten vain sinua auttanutta henkilöä. Mökkivieraiden on sopiva kiittää isäntiä vieraanvaraisuudesta loman päätteeksi – kuinka ihanaa onkaan vastaanottaa postikortti tekstiviestin sijaan!

Muista lisätä korttiin jotain hauskoja henkilökohtaisia muistoja. Meinasiko vene karata tai osuiko kesän pahin ukkonen vierailun aikana? Voit muistella vastanostetun ja itse savustetut kalan makua, tai kenties allekirjoittaa korttisi Rannikon Tikkamestarina.

Suunnittele ensin kortin teksti ja mieti, mitä osuutta siitä haluat korostaa. Tekstistä voi korostaa tärkeitä sanoja erivärisellä kynällä tai kirjoittamalla ne isommilla kirjaimilla.

Tein kiitoskorttiin lyijykynällä 6 mm välein viivoituksen ja korostettu sana KIITOKSIA on kirjoitettu 3 mm ja 6 mm apuviivoilla. Sopiva tekstiväli riippuu omasta käsialasta sekä valitun tekstin pituudesta.

Kun tussi on kuivunut huolella, pyyhitään lyijykynän jäljet kortista pois.

Perinteisesti onnittelukortit kirjoitetaan ainakin hääjuhlille, syntymäpäivän kunniaksi, valmistuneelle ja konfirmaatiopäivänä. Syntymäpäiväkortti saa olla erittäin persoonallinen ja jopa humoristinen. Kaksiosaiseen korttiin voit lisätä suosikkimuistosi yhteiseltä matkaltanne tai kirjoittaa vastaanottajan persoonaan sopivan vitsin.

Hääkortit ovat niin upeita, että niistä on usein vaikea valita vain yhtä! Valitsin herttaisen kaksiosaisen hääkortin ja kirjoitin tyhjälle sivulle tunteita herättävän laulun sanat. Kaksiosaisessa kortissa on reilusti tilaa tekstille, joten jätin vasempaan reunaan pari senttiä tyhjää tilaa ja piirsin apuviivat 1 cm väleillä. Korostin osaa tekstistä vaaleansinisellä

Kirjoitin hääparin nimen ensin lyijykynällä, sillä halusin tehdä koristeellisen ja isokokoisen tekstin. Näin tekstiä voi vielä korjailla ennen lopullista versiota, sillä nämä harvoin onnistuvat heti kerta yrittämällä.

Tussin kunnolla kuivuttua lyijykynän jäljet pyyhitään kortista pois. Koristelin korttia sisäpuolelta MU Lifestylen siirtokuvilla. Tässä setissä on vesivärimäisiä pilviä, joista sommittelin muutaman kortin sisäpuolelle. Siirtokuvat ovat läpikuultavia ja ne näyttävän hienoilta tekstinkin päällä.

Teksti ja kuvat: Tiina Härkönen (@myscandinaviancolors)

Jätä kommentti