Korttien, lahja- ja askartelutarvikkeiden verkkokauppa – ilmainen toimitus yli 20 € tilauksiin Suomessa. Oletko yritysasiakas? Siirry Korttitukkuun klikkaamalla tästä.
Keväinen kranssi

Servetit ovat monipuolisia käyttää, niitä voi hyödyntää askartelussa eri tavoin. Nyt esittelen yhden käyttötarkoituksen. Voit tehdä keväisen kranssin erilaisista serveteistä.

Tarvitset:

Päädyin tekemään kranssin isommasta servetista eli keltaisesta Puketti-servetistä. Voit tehdä molemmista tai vain toisesta tai käyttää mitä tahansa muuta servettimallia. 

Leikkaa pahvista ympyrä, itse käytin pahvilaatikosta otettua palasta. Ympyrän halkaisijan voit itse määrittää riippuen kuinka ison kranssin haluat. Tässä halkaisija on 30 cm, leikkaa keskelle aukko, tässä se on n. 17 cm.

Piirrä servettiin ympyrät, tässä oli kuppi mallina minkä halkaisia on 7,5 cm, ympyröitä mahtuu isolle servetille 4 kappaletta. Nido ympyrän keskeltä nitojalla ristiin ja leikkaa ympyrät irti.

Irroittele varovasti jokainen servetin kerros ja ala rypistämään yksi kerrallaan niitä keskelle, mitä enemmän rypistät sitä pienemmäksi kukka menee. Kukkia tarvitaan n. 30 riippuen siitä kuinkan ison kranssipohjan olet tehnyt.

Leikkaa suikaleita kreppipaperista ja pyöritä renkaan ympärille, liimaa aloituskohdasta kiinni. Kreppipaperi jää piiloon, mutta on paremman näköinen kuin pahvi. 

Tässä vaiheessa voit lisätä kiinnityslenkin, voit laitaa nauhan kuten kuvassa tai liimata sen takaosaan jos et halua sitä näkyviin.

Sitten vaan kukkia liimaamaan, kukat saattavat pysyä kiinni myös askarteluliimalla, mutta itse käytän kuumaliimaa, pysyy hyvin kiinni. Mutta ole varovainen jos käytät kuumaliimaa ettet polta sormia.

Laita kukkia sen verran, että kranssipohja peittyy.

Toivottavasti tämä innostaa sinua kokeilemaan servettien käyttöä myös oheisen kranssin tekemiseen. Kysy rohkeasti neuvoa jos jokin askarruttaa.

Askartelun iloa!

Jätä kommentti